Finn den perfekte sofaen til den perfekte prisen

Det folk flest ikke forstår er som biler og klær, sofadesign har også sesonger og nye trender. Sofaforhandlere blir alltid presset til å bære de nyeste og hotteste trendene, så de er tvunget til å selge fjorårets varelager til bunnpriser som bare kan være til fordel for deg, så lenge du vet hvor du skal lete.

Mange mennesker ser sannsynligvis ikke så mye på hva slags sofa de får. De velger bare det de synes ser bra ut. Et sofakjøp er imidlertid ment å vare en god stund. Når det er sagt, er det flere viktige ting du bør tenke på før du kjøper en. På den måten vil du være i stand til å gjøre et valg som vil vare lenge og samtidig forhindre kjøpers anger.

Sofatyper

Før du i det hele tatt ser på sofaer, bør du finne ut hvilken type sofa du trenger. Tross alt er forskjellige modeller bedre og dårligere på visse ting.

• Tradisjonelle sofaer er det folk flest tenker på når de ser for seg en sofa. De har vanligvis plass til tre personer, og det er stort sett det.

• Seksjonssofaer er av typen som kan deles i forskjellige deler. Dette gir deg mer fleksibilitet til forskjellige arrangementer eller oppsett.

• Sovesofaer eller sovesofaer kan gjøres om til et sted å sove. Dette er perfekt for rom som kanskje trenger en seng, men som vanligvis ikke krever en.

• Loveseats er oppkalt etter størrelsen, og de passer bare til to personer. Hvis du har trangt om plass eller ønsker noe litt mer intimt, er dette den.

• Hvilestoler kan utvides til en mer horisontal form for å la folk strekke seg ut eller legge seg ned. Det er mye variasjon her, siden du kan ha manuelle eller kraftmodeller, og de kan komme i alle former og størrelser. En personlig en-seters hvilestol faller også inn i denne kategorien.

Hva er brukssaken?

Den beste måten å velge mellom de forskjellige typene sofaer på er å finne ut hvordan de skal brukes. De tre viktigste spørsmålene å stille er:

1. Hvem kommer til å bruke sofaen mest?

2. Vil den personen trenge at den er mykere eller fastere?

3. Hva vil folk gjøre mens de sitter i den?

For eksempel, en sofa som er i et arbeidsrom som mest vil bli brukt under lesing, må sannsynligvis være fastere og ha mer støtte enn en i stuen foran TVen.

Hva er budsjettet ditt?

Det vil være en veldig god idé å finne ut hvor mye du kan bruke før du surfer på nettet eller i en butikk. Det vil hjelpe deg å begrense ulike valg. Husk også at du ikke trenger å nøye deg med MSRP. Ofte vil feriesalg eller kampanjer sette et dyrere valg rett inn i budsjettet ditt. En annen måte å spare penger på er å kjøpe vintagemøbler. Ikke bare er de mye billigere, men det vil også være et stilig samtalestykke når gjestene er over.

Hvilket stoff er best?

En grunn til å finne ut brukssaken på forhånd er stoffet. Det finnes et utall forskjellige stoffer som alle har forskjellige fordeler og ulemper. Her er en liste over dem og hvilke situasjoner de er best for:

• Lin er et veldig mykt materiale samtidig som det er veldig slitesterkt. Mange liker hvor behagelig lin kan være. Dessverre kommer den komforten på bekostning av å være vanskelig å rengjøre. Det er noe å huske på, spesielt siden det lett flekker.

• Ullblandinger er også myke og slitesterke, og også lettere å rengjøre sammenlignet med lin. Den må imidlertid vedlikeholdes regelmessig, ellers risikerer du skade eller permanent flekker.

• Ytelse stoffer vil være valget for store familier. Der de to foregående valgene har potensielle flekker, er ytelsesstoffer designet for å være ekstremt holdbare. Noen merker er også spesielt utviklet for kjæledyr for å forhindre at klør punkterer møblene dine.

• Andre naturlige fibre inkluderer ting som silke og bomull. Bomull er den mer holdbare av de to, spesielt når den blandes med andre materialer. Silke er definitivt luksuriøst, men krever vedlikehold og er utsatt for solskader. Du vil definitivt holde den unna områder som har mye naturlig lys.

• Skinn har rykte på seg for å være robust og lett å rengjøre. Fra bilseter til sofaer, det er en grunn til at produsenter fortsetter å gå tilbake til det. Bare vær oppmerksom på kvaliteten på skinnet du kjøper.

• Fløyel er definitivt det trendy alternativet, og byr på fantastiske farger i tillegg til å være behagelig. Sofaer laget av fløyel kan også vare lenge forutsatt at du tar vare på det ordentlig. Sollys kan skade det, og det har også en tendens til å tiltrekke seg kjæledyrhår.

• Syntetiske stoffer er et budsjettalternativ som etterligner dyrere valg. Vil du ha noe som føles som skinn, men vil ikke betale for det? Kunstskinn kan være noe for deg. Det finnes også syntetiske versjoner av bomull og silke.

Vær tålmodig

Som med andre bransjer, følger møbelprodusenter og butikker vanligvis en viss tidsplan. I dette tilfellet vil nye modeller og stiler komme ut på våren og høsten. På grunn av dette kan du dra nytte av salgene som vanligvis skjer før disse tidsperiodene. Leverandører som må kvitte seg med gammelt lager vil gjøre klareringer i løpet av vinteren eller mot slutten av sommeren.

En god sofa vil være med deg en stund, så det er verdt det å vente på den perfekte. Bare vær tålmodig og hold øye med salg. En annen god idé er å besøke flere butikker for å sammenligne priser. På denne måten er du sikker på å ende opp med et fantastisk tilbud på en flott sofa.

IKEA Friheten sovesofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 88 x 30 x 88 tommer
Materiale: Polstret i polyesterstoff
Funksjoner: Sovesofa med uttrekkbar seng, oppbevaringsplass og nedfellbar ryggstøtte

JYSK Arne sovesofa

Pris: 2 799 kroner
Dimensjoner: 82 x 33 x 82 tommer
Materiale: Polstret i polyesterstoff
Funksjoner: Sovesofa med uttrekkbar seng, oppbevaringsplass og nedfellbar ryggstøtte

Hjellegjerde Ekornes Stressless New York Sofa

Pris: 2 990 kroner
Dimensjoner: 80 x 35 x 80 tommer
Materiale: Polstret i skinn eller stoff
Funksjoner: Ergonomisk sofa med justerbar nakkestøtte, armlener og sete

Søstrene Grene Retro Sofa

Pris: 2 499 kroner
Dimensjoner: 78 x 33 x 78 tommer
Materiale: Polstret i linstoff
Funksjoner: Moderne sofa fra midten av århundret med buede armer og ben

BoConcept Oslo 3-seters sofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 84 x 34 x 84 tommer
Materiale: Polstret i skinn eller stoff
Funksjoner: Moderne sofa med rene linjer og koniske ben

HAY Palissade Sofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 78 x 33 x 78 tommer
Materiale: Polstret i værbestandig aluminium
Funksjoner: Utendørssofa med minimalistisk design

Fermob Luxembourg Sofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 76 x 34 x 76 tommer
Materiale: Polstret i værbestandig aluminium
Funksjoner: Utendørssofa med klassisk design

House Doctor Ekeby Sofa

Pris: 2 499 kroner
Dimensjoner: 80 x 33 x 80 tommer
Materiale: Polstret i linstoff
Funksjoner: Sofa i skandinavisk stil med knappetuftet sete

Norsk Flid Moebe Sofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 80 x 33 x 80 tommer
Materiale: Polstret i ullstoff
Funksjoner: Tradisjonell norsk sofa med tuftet sete og rygg.

Sitz Sofa

Pris: 2 995 kroner
Dimensjoner: 80 x 33 x 80 tommer
Materiale: Polstret i skinn eller stoff
Funksjoner: Moderne sofa med rene linjer og komfortabelt sete

ADVERTISEMENT

You May Also Like