Finn luksusklokker til den billigste prisen

Er du på utkikk etter en klokke som skiller seg ut uten å ruinere deg? Da bør du vurdere en rimelig luksusklokke. Du kan finne en rimelig luksusklokke helt ned til 1495 kr!

Ifølge en studie* forventes det globale markedet for luksusklokker å vokse fra 3,4 milliarder dollar til 6,7 milliarder dollar mellom 2019 og 2020. Markedet forventes å vokse med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 4,5 % i løpet av de neste seks årene og nå en verdi på ca. 51,3 milliarder dollar innen 2027.
*Rapport fra Ocean Research

I tillegg har e-handelen utviklet seg de siste årene. Luksusklokkemerker og -distributører kommer inn på e-handelsmarkedet en etter en, noe som skaper et miljø der kundene kan få tak i de faktiske produktene uten å måtte besøke en butikk.

Det er også en mulighet for «hevnkonsum» som følge av det nye koronaviruset. Pandemien har hindret folk i å gå ut og bruke penger som skulle gått til mat, underholdning og reiser, men som i stedet har gått til luksusvarer som smykker og luksusklokker.

Den raske veksten i markedet for luksusklokker de siste årene antas å skyldes en kombinasjon av disse faktorene.

Hvorfor er luksusklokker en god investering?

Mange synes kanskje det er overraskende at noe som bæres på kroppen, for eksempel en klokke, kan bli et investeringsobjekt.

Årsaken til at luksusklokker kan være et investeringsobjekt har faktisk mye å gjøre med egenskapene til dette produktet og visse forhold i bransjen.

Grunn nr. 1: Luksusklokker er som kunstverk eller smykker

Investeringsobjekter med lignende egenskaper som luksusklokker inkluderer kunstverk, kunstgjenstander og smykker som edelstener og perler.

Klokker kan koste alt fra noen få hundrelapper til tusenvis av kroner.

En klokke til noen få hundre til noen få tusen kroner vil bli behandlet som et moteplagg som brukes hver dag, mens en klokke til flere tusen kroner eller mer vil være som et kunstverk som skal stilles ut på et museum.

Luksusklokker er internasjonalt anerkjent for sin verdi og har historisk sett vært kongelige familiers og kongeliges smykker. Smykkeklokker med edelstener, platina eller gull anses som spesielt verdifulle.

På samme måte som man kan investere i fysisk platina og gull, kan man også investere i luksusklokker.

Grunn nr. 2: Hvis du tar godt vare på den, vil den gå semi-permanent.

Det finnes to typer klokker: mekaniske og kvarts. Det finnes to typer klokker: mekaniske og kvarts. Som jeg vil forklare nærmere senere, vil mekaniske klokker fortsette å gå nesten på ubestemt tid. Dette er hvis du ikke forsømmer å ta vare på den.

Dette gjelder imidlertid ikke for alle mekaniske klokker. Det avhenger av produsentens støttesystem. Når det gjelder andre- og tredjeklasses mekaniske klokker, kan produksjonen av deler stoppe etter 10 år. Når dette skjer, kan klokken ikke lenger repareres, og verdien synker naturlig nok.

Luksusklokker fra toppmerker kommer derimot ofte med en langtidsgaranti. Den første luksusklokken jeg kommer til å tenke på er for eksempel Rolex. Rolex har en garantiperiode på 30 år. Noen av toppmerkene tilbyr til og med livstidsgaranti.

En luksusklokke mister ikke mye av sin verdi med mindre den slutter å fungere. Den bør kunne repareres i lang tid. Husk at dette er en forutsetning for å eie en luksusklokke som en investering.

Grunn nr. 3: Lavt opplag sammenlignet med etterspørselen

Luksusklokker lages én og én av dyktige håndverkere. Av den grunn kan de ikke produseres i et stort antall sammenlignet med billige masseproduserte klokker, og derfor er opplaget absolutt lavt.

Dette betyr at de er sjeldne og høyt verdsatt, slik at de forblir svært verdifulle selv etter lang tid.

I tillegg betyr det faktum at de lages én etter én av urmakere at det bare er noen få personer som kan lage den samme klokken med samme teknologi. Derfor er det lite sannsynlig at nøyaktig samme modell blir solgt på nytt, noe som gjør det enkelt å få en premie.

Som kjøper er det lett å bli fristet til å kjøpe klokken selv om den koster mer enn listeprisen, og prisen stiger lett. Dette er en av grunnene til at luksusklokker er en god investering.

Punkter om hvordan du velger en luksusklokke som en fornuftig investering

Punkt 1: Prøv å velge et mekanisk ur fremfor et kvartsur.
Som nevnt ovenfor finnes det to typer drivsystemer for klokker: kvarts og mekanisk.

Kvartsklokker drives av batterier, så de blir ubrukelige når de elektroniske kretsene blir utdaterte, og den interne strukturen er enklere enn hos mekaniske klokker, noe som gjør dem mindre verdifulle som investeringsobjekt. Levetiden til de elektroniske kretsene i kvartsur er vanligvis oppgitt til 10 år.

Mekaniske klokker består av en kompleks kombinasjon av små deler og fungerer uten batterier.

Siden de kan gå semi-permanent, avhengig av vedlikehold, anbefales mekaniske klokker i større grad på grunn av sin verdi.

Det finnes også to typer funksjonelle klokker: automatiske og manuelle. De siste årene har den «selvopptrekkende» typen, som automatisk justerer tiden, hatt en tendens til å bli mer populær.

Punkt 2: Valget av beltemateriale er metall eller lær.
Mekaniske klokker anbefales overveldende for kroppen til en luksuriøs klokke, men beltet skal være laget av enten metall eller lær.

Ethvert annet materiale vil gi deg en billig følelse og redusere verdien av investeringen din. Hvis du vurderer en luksusklokke som en investering, bør beltet ikke være laget av annet enn lær eller metall.

Det er mindre sannsynlig at metall forringes og er mer holdbart, så det er mindre sannsynlig at det mister sin verdi i form av å kunne brukes i lang tid.

Lærbelter er lettere og mykere enn metallbelter, noe som gjør dem mer behagelige å ha på seg og mer verdifulle fordi de kan brukes i alle situasjoner. At skinndelen kan skiftes ut etter behov, er også en stor fordel.

Punkt 3: Velg en klokke basert på dens unike egenskaper (kronograf, vanntetthet osv.).

Når du velger en luksusklokke som en investering, er det viktig å ta hensyn til de spesifikke funksjonene til klokken. Vannmotstand, kalenderfunksjon, GMT-funksjon (en funksjon som viser tiden i flere land) og kronograf (stoppeklokke) er typiske eksempler.

Disse funksjonene er et resultat av urmakerens håndverk, og de tilfører klokken stor verdi. Jo flere funksjoner som ikke finnes i vanlige klokker, desto mer sjeldne og verdifulle blir de.

Det er også en god idé å undersøke hvilke funksjoner som er populære på det aktuelle tidspunktet, og hvilke funksjoner som sannsynligvis vil øke i verdi, ettersom de funksjonene som tiltrekker seg klokkeentusiasters oppmerksomhet, sannsynligvis vil øke i pris.

Her er ti rimelige alternativer for luksusklokker:

Swatch x Omega MoonSwatch

Pris: 2,180 kroner
Spesifikasjoner:
Kvartsurverk
42 mm urkasse i rustfritt stål
Ventil for utlufting av helium
Safirglass
Vanntett ned til 50 meter
Begrenset opplag på 10 000 eksemplarer
Beskrivelse: Swatch x Omega MoonSwatch er et samarbeid mellom to av verdens mest ikoniske klokkemerker. Det er et kvartsur inspirert av Omega Speedmaster Moonwatch, men med en mer leken og rimeligere prislapp. Klokken er laget av rustfritt stål og har en urkasse på 42 mm. Den er vanntett ned til 50 meter og har en heliumventil. Urskiven er inspirert av Omega Speedmaster Moonwatch, med svart bakgrunn og hvite visere. Klokken er produsert i et begrenset opplag på 10 000 eksemplarer, noe som gjør den til et must for fans av både Swatch og Omega.

Undone Vintage Laks

Pris: 2,970 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
38 mm urkasse i rustfritt stål
Laksefarget urskive
Seagull ST1901 urverk
Safirglass
Vanntett ned til 50 meter
Beskrivelse: Undone Vintage Salmon er en vintageinspirert klokke med en moderne vri. Den har en 38 mm urkasse i rustfritt stål og en laksefarget urskive. Urskiven er inspirert av urskiver på vintageklokker fra 1960- og 1970-tallet. Klokken drives av urverket Seagull ST1901, som er et kinesiskprodusert automatisk urverk basert på det sveitsiske ETA 2824-2. Klokken har safirglass og er vanntett ned til 50 meter.

Hamilton Khaki Field Mechanical

Pris: 2,990 kroner
Spesifikasjoner:
Mekanisk urverk
38 mm urkasse i rustfritt stål
Grønn urskive
H-50 urverk
Safirglass
Vannbestandig ned til 50 meter
Beskrivelse: Hamilton Khaki Field Mechanical er en klassisk militærinspirert klokke. Den har en 38 mm urkasse i rustfritt stål og en grønn urskive. Urskiven er inspirert av urskiver på militærklokker fra 1940- og 1950-tallet. Klokken drives av urverket H-50, som er et sveitsiskprodusert mekanisk urverk. Klokken har safirglass og er vanntett ned til 50 meter.

Seiko Prospex Samurai

Pris: 2,490 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
44 mm urkasse i rustfritt stål
Svart urskive
Lysende innfatning
Datovindu
Hardlex-glass
Vanntett til 200 meter
Beskrivelse: Seiko Prospex Samurai er en dykkerklokke som er kjent for sin holdbarhet og rimelige pris. Den har en 44 mm stor urkasse i rustfritt stål og svart urskive. Skiven har en lysende ramme og et datovindu. Klokken drives av et Seiko 4R36-urverk, som er et automatisk urverk produsert i Japan. Klokken har hardlexglass og er vanntett ned til 200 meter.

Orient Mako II

Pris: 1,990 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
41,5 mm urkasse i rustfritt stål
Blå urskive
Lysende innfatning
Datovindu
Hardlex-glass
Vanntett til 200 meter
Beskrivelse: Orient Mako II er en dykkerklokke som er kjent for å gi mye for pengene. Den har en 41,5 mm urkasse i rustfritt stål og en blå urskive. Skiven har en lysende ramme og et datovindu. Klokken drives av Orient 46943-urverket, som er et automatisk urverk produsert i Japan. Klokken har hardlexglass og er vanntett ned til 200 meter.

Timex Weekender Fairfield

Pris: 1,495 kroner.
Spesifikasjoner:
Kvartsurverk
38 mm urkasse i rustfritt stål
Hvit urskive
Indiglo-bakgrunnsbelysning
Vannbestandig ned til 50 meter
Beskrivelse: Timex Weekender Fairfield er en enkel og rimelig klokke som er perfekt til hverdagsbruk. Den har en 38 mm urkasse i rustfritt stål og hvit urskive. Urskiven har Indiglo-bakgrunnsbelysning som gjør det enkelt å lese av tiden under dårlige lysforhold. Klokken drives av et kvartsurverk og er vanntett ned til 50 meter.

Nodus Contrail

Pris: 2,890 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
39 mm urkasse i rustfritt stål
Blå urskive
Sellita SW200-1 urverk
Safirglass
Vanntett til 200 meter
Beskrivelse: Nodus Contrail er en moderne pilotklokke som er inspirert av klokkene fra 1950- og 1960-tallet. Den har en urkasse i rustfritt stål på 39 mm og en blå urskive. Skiven har datovindu og takymeterramme. Klokken drives av urverket Sellita SW200-1. Klokken har safirglass og er vanntett ned til 200 meter.

Spinnaker Fleuss 1953

Pris: 2,990 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
41 mm urkasse i rustfritt stål
Grønn urskive
Sellita SW200-1 urverk
Safirglass
Vanntett til 200 meter
Beskrivelse: Spinnaker Fleuss 1953 er en vintageinspirert dykkerklokke som er inspirert av klokkene fra 1950-tallet. Den har en 41 mm stor urkasse i rustfritt stål og en grønn urskive. Urskiven har datovindu og en lysende ramme. Klokken drives av urverket Sellita SW200-1. Klokken har safirglass og er vanntett ned til 200 meter.

Orient Bambino versjon 3

Pris: 2,490 kroner
Spesifikasjoner:
Automatisk urverk
40,5 mm urkasse i rustfritt stål
Hvit urskive
Romertall
Datovindu
Hardlex-glass
Vanntett ned til 50 meter
Beskrivelse: Orient Bambino Version 3 er et dressurur som er kjent for sin klassiske design. Den har en 40,5 mm urkasse i rustfritt stål og en hvit urskive med romertall. Skiven har et datovindu klokken 3. Klokken drives av Orient F6722-urverket, som er et automatisk urverk produsert i Japan. Klokken har hardlexglass og er vanntett ned til 50 meter.

Junkers Bauhaus mekanisk

Pris: 2,950 kroner
Spesifikasjoner:
Mekanisk urverk
37 mm urkasse i rustfritt stål
Svart urskive
Bauhaus-design
Datovindu
Hardlex-glass
Vanntett ned til 50 meter
Beskrivelse: Junkers Bauhaus Mechanical er et dressurur som er inspirert av Bauhaus-designbevegelsen. Den har en 37 mm stor urkasse i rustfritt stål og en svart urskive med typografi i Bauhaus-stil. Urskiven har et datovindu klokken 3. Klokken drives av Junkers Alpha-urverket, et mekanisk urverk som er produsert i Tyskland. Klokken har hardlexglass og er vanntett ned til 50 meter.

ADVERTISEMENT

You May Also Like