Du kan få usolgte bærbare datamaskiner for billig

Teknologien er ikke hva den pleide å være. Tilbake i dag, ville vi være heldige hvis en ny, raskere datamaskin eller mobiltelefon kom ut med noen års mellomrom. I dag ser det ut til at en ny smarttelefon blir utgitt hver 6. måned, og det samme gjelder for bærbare datamaskiner. Når disse nye modellene slippes, må butikkene kvitte seg med den gamle bærbare datamaskinen og selge den for mye billigere enn de kostet bare måneder før.

Hvis du noen gang har prøvd å kjøpe en bærbar datamaskin før, kan den enorme mengden alternativer ha vært overveldende. I tillegg til de generelle maskinvarespesifikasjonene, er det andre ting å huske på, for eksempel vekt, batterilevetid og andre valg som er unike for spesielt bærbare datamaskiner. Bør du gå med en større og raskere enhet, eller bør du velge en bærbar 2 i 1?

I stedet for å prøve å svare på alle disse spørsmålene hver for seg, er en god taktikk å velge ditt bruksområde før alt annet. Finn ut hva du vil gjøre med den bærbare datamaskinen først. Skal du spille mange spill på den, eller vil den strengt tatt være for tekstbehandling og litt lett nettsurfing? Når du har avgjort det, vil du kunne begrense ditt perfekte kjøp drastisk.

Hva skal du gjøre på den bærbare datamaskinen?

Det er viktig å huske at i motsetning til en stasjonær datamaskin, er bærbare datamaskiner ikke veldig enkle å oppgradere. På grunn av det bør du finne ut alt du skal gjøre før du kjøper en bestemt modell. Hvis du er en student som bare trenger noe å skrive rapporter og ta med på kurset, kan du kjøpe en lett budsjettmodell. Mellomtoneenheter med en grei prosessor og minne vil gi deg mer energi hvis du skal kode og kompilere. Hvis du spiller eller redigerer video, vil du åpne opp lommeboken for noe mer avansert med et dedikert grafikkort på toppen av en sterk CPU.

Hvilke funksjoner på en bærbar datamaskin er viktige?

Kategoriene som vil ha betydning for de fleste brukstilfeller er ytelse, prosessorhastighet, grafikkkraft, vekt, batterilevetid, skjermstørrelse og budsjett. Hvis du planlegger å bruke den bærbare datamaskinen på farten, kan du være villig til å ofre datakraft og skjermstørrelse for lavere vekt og lengre batterilevetid. På den annen side, hvis dette primært skal brukes hjemme koblet til, kan det hende at batterilevetid og vekt ikke betyr noe for deg. Et dedikert grafikkort spiller inn hvis du planlegger å spille eller spille video. Når vi snakker om spill, vil du sannsynligvis også ønske deg en skjerm med høy oppløsning og rikelig med lagringsplass.

Selvfølgelig er det noen få ting du vil ha uansett hvilke andre funksjoner du fokuserer på. Blant dem er:

• Minst 256 GB lagringsplass på en bærbar datamaskin, eller 64 GB på en Chromebook.
• Minst 8 GB RAM eller 4 GB på en Chromebook.
• USB-porter for å koble til eksterne enheter som mus eller eksterne harddisker. Sørg for å se hvilken type de er også, siden de fleste mus vil kreve eldre USB-A-porter og ikke USB-C.
• Et webkamera slik at du kan gjøre konferansesamtaler eller andre former for telekommunikasjon ved behov. Dette er spesielt viktig i den verden vi lever i i dag.

Andre alternativer som kan være fine, men som ikke er absolutt nødvendige, er:

• En berøringsskjerm, som vil være standard på de fleste 2-i-1 eller andre nettbrettlignende bærbare datamaskiner.
• Et tastatur med bakgrunnsbelysning slik at du kan skrive i mørket.
• En skjerm med minst 1080p oppløsning.
• Et kamera med minst 1080p oppløsning og en grei innebygd mikrofon for videokonferanser.
• USB-C-lading slik at du kan lade den bærbare datamaskinen med et bredt utvalg av kabler i stedet for en proprietær kloss.
• Et microSD-kortspor slik at du kan legge til mer lagringsplass eller enkelt overføre bilder fra andre enheter.
• Moderne sikkerhetsfunksjoner som ansiktsgjenkjenning eller en fingeravtrykkskanner.
• Siste Wi-Fi-teknologier som 802.11ax (WiFi-6) slik at den kan dra nytte av de nyeste trådløse standardene.

Ting du bør unngå når du kjøper en bærbar datamaskin

Alle elsker en god del, men husk det gamle ordtaket om «du får det du betaler for». Tross alt må kostnadsreduksjoner komme fra et sted. Du kan ofre på funksjoner du vil ende opp med å trenge ved å gå med noe for billig. Å spare litt penger nå kan bety at du må oppgradere tidligere, noe som vil ende opp med å koste deg mer i det lange løp.

Derfor er det så viktig å virkelig finne ut hva du trenger før du foretar et endelig kjøp. Hvis du velger en billigere modell med mindre batterilevetid, selv om du skal reise rundt, kan den gå tom for juice på et uheldig tidspunkt. Å ikke få nok lagringsplass i forkant kan føre til en katastrofe, spesielt siden det blir vanskeligere å oppgradere harddisken på visse nyere modeller.

På samme måte, ikke betal ekstra for ting du vet du ikke trenger. Hvis du ikke skal gjøre mye spill eller videoredigering, har god grafikk på en bærbar datamaskin en svært høy premie. Å ha muligheten er fint, men vil det være verdt hundrevis av dollar for deg? Å gå supertynt og lett når du ikke trenger det, vil også legge til store kostnader mens du får en ytelse. Til slutt, noen premiumfunksjoner er bare verdt det i frynsesaker. Innebygd bredbånd er nesten aldri verdt den ekstra deigen med mindre du er sikker på at du må bruke internett i områder uten wi-fi.

Hvor bør du kjøpe den bærbare datamaskinen?

Det er tre valg når du endelig er klar til å foreta kjøpet. Du kan enten kjøpe online direkte fra produsenten, kjøpe online gjennom en nettbutikk som Amazon, eller kjøpe personlig fra en murstein-og-mørtel-butikk som Best Buy. Hver har sine egne fordeler, og det endelige valget er til syvende og sist opp til deg.

Hvis du vet hvilken spesifikk modell og merke du vil ha, vil kjøp direkte fra produsenten gi deg de fleste tilpasningsalternativene. Eller rettere sagt, du vil ha tilgang til stort sett ALLE alternativene, inkludert de som kanskje ikke er tilgjengelige i butikkene. Selv om du går med en nettforhandler kan bety at du ikke kan få visse konfigurasjoner, har du tilgang til alle de andre merkene. Det gir deg mye fleksibilitet.

Til slutt, fysiske butikker har færrest alternativer, men gir deg muligheten til å prøve og føle på en bærbar datamaskin før du kjøper. Dette kan være viktig hvis du vil se hvordan bildekvaliteten eller visningsvinklene ser ut personlig, eller hvordan tastaturet føles å skrive på. I tillegg vil det gjøre returer og utskiftninger raskere hvis du tar hjem en dud eller en enhet med umiddelbare problemer.

Når det gjelder hvilken av de tre som vil gi deg best verdi, er det opp til deg å finne ut. Salg pågår konstant, og å gjøre research på forhånd er den eneste måten å spare mest mulig. Faktisk er det å gjøre din forskning sannsynligvis den viktigste takeawayen av denne artikkelen. Å lese anmeldelser og spesifikasjonsark vil kunne fortelle deg om du betaler den beste prisen for den bærbare datamaskinen som vil være perfekt for deg.

Acer Aspire 5 (A515-45-R3U5)

Pris: 2 199 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
AMD Ryzen 3 5300U-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Acer Aspire 5 er en allsidig bærbar PC til under 2 200 kroner. Den har en kraftig AMD Ryzen-prosessor, en stor 15,6-tommers skjerm og rikelig med lagringsplass. Den er også lett og bærbar, noe som gjør den til et godt valg for studenter eller andre som trenger en bærbar PC som de kan ta med seg på farten.

Lenovo IdeaPad 3 (330-15IMH)

Pris: 1 999 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
Intel Core i3-1115G4-prosessor
4 GB DDR4 RAM
128 GB SSD + 1 TB HDD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Lenovo IdeaPad 3 er et annet godt alternativ for en budsjettvennlig bærbar PC. Den har en Intel Core i3-prosessor, en 15,6-tommers Full HD-skjerm og rikelig med lagringsplass. Den er også litt rimeligere enn Acer Aspire 5, noe som gjør den til et godt valg for deg som har et stramt budsjett.

HP 14s-fq1000ns

Pris: 2 199 kroner
Spesifikasjoner:
14″ Full HD-skjerm
AMD Ryzen 5 5500U-prosessor
8 GB DDR4 RAM
256 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: HP 14s-fq1000ns er et godt valg for deg som ønsker en kraftigere bærbar PC. Den har en AMD Ryzen 5-prosessor, 8 GB RAM og en 256 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere krevende oppgaver.

Asus VivoBook 14 X415EA

Pris: 2 199 kroner
Spesifikasjoner:
14″ Full HD-skjerm
Intel Core i3-1115G4-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Asus VivoBook 14 X415EA er en allsidig bærbar PC med en god balanse mellom ytelse og pris. Den har en Intel Core i3-prosessor, 8 GB RAM og en 512 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter, profesjonelle eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere hverdagslige oppgaver.

Acer Aspire 3 (A315-56-39WL)

Pris: 2 599 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
AMD Ryzen 3 3250U-prosessor
4 GB DDR4 RAM
256 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Acer Aspire 3 er en allsidig bærbar PC til under 3000 kroner. Den har en kraftig AMD Ryzen-prosessor, en stor 15,6-tommers skjerm og rikelig med lagringsplass. Den er også lett og bærbar, noe som gjør den til et godt valg for studenter eller andre som trenger en bærbar PC som de kan ta med seg på farten.

Lenovo IdeaPad 3 (330-15IKB)

Pris: 2 799 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
Intel Core i3-1005G1-prosessor
4 GB DDR4 RAM
128 GB SSD + 1 TB HDD
Windows 10 Home
Beskrivelse: Lenovo IdeaPad 3 er et annet godt alternativ for en budsjettvennlig bærbar PC. Den har en Intel Core i3-prosessor, en 15,6-tommers Full HD-skjerm og rikelig med lagringsplass. Den er også litt rimeligere enn Acer Aspire 3, noe som gjør den til et godt valg for deg som har et stramt budsjett.

HP 15s-fq1000ns

Pris: 2 999 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
AMD Ryzen 5 5500U-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: HP 15s-fq1000ns er et godt valg for deg som ønsker en kraftigere bærbar PC. Den har en AMD Ryzen 5-prosessor, 8 GB RAM og en 512 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere krevende oppgaver.

Asus VivoBook 15 X515EA

Pris: 2 999 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
Intel Core i5-1135G7-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Asus VivoBook 15 X515EA er en allsidig bærbar PC med en god balanse mellom ytelse og pris. Den har en Intel Core i5-prosessor, 8 GB RAM og en 512 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter, profesjonelle eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere hverdagslige oppgaver.

Dell Inspiron 15 3511

Pris: 2 999 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
Intel Core i5-1135G7-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Dell Inspiron 15 3511 er et godt valg for deg som ønsker en pålitelig og slitesterk bærbar PC. Den har en Intel Core i5-prosessor, 8 GB RAM og en 512 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter, profesjonelle eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere hverdagslige oppgaver.

Dell Inspiron 15 3511

Pris: 2 999 kroner
Spesifikasjoner:
15,6″ Full HD-skjerm
Intel Core i5-1135G7-prosessor
8 GB DDR4 RAM
512 GB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Home
Beskrivelse: Dell Inspiron 15 3511 er et godt valg for deg som ønsker en pålitelig og slitesterk bærbar PC. Den har en Intel Core i5-prosessor, 8 GB RAM og en 512 GB SSD. Dette gjør den til et godt valg for studenter, profesjonelle eller andre som trenger en bærbar PC som kan håndtere hverdagslige oppgaver.

ADVERTISEMENT

You May Also Like