Wat u moet weten voordat u een nieuw matras koopt

U brengt een groot deel van de tijd slapend door, dus waarom zou u niet investeren in de matras van uw dromen? De prijzen zijn nog nooit zo laag geweest, dus het is een geweldige kans om die aankoop te doen. Soms lijkt het alsof de best beoordeelde producten te duur zijn, maar je moet gewoon blijven zoeken.

Misschien gaat u verhuizen en moet u nieuwe meubels uitzoeken.

Misschien bent u niet tevreden met de matras die u momenteel bezit.

Het kan ontmoedigend lijken om het juiste model te kopen, want er zijn er zo veel. Er zijn een aantal verschillende opties en kenmerken om uit te kiezen. Bovendien zijn bepaalde matrassen gemaakt voor bepaalde medische aandoeningen. Als u rugpijn hebt, zijn er matrassen die speciaal voor mensen met die aandoening zijn ontworpen.

Als dat overweldigend lijkt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn slechts drie grote dingen waar u altijd aan moet denken als u een matras koopt.

1. De verschillende soorten matrassen
2. De verschillende maten van matrassen
3. Waar kunt u de matras kopen.

De soorten

Tussen de verschillende soorten matrassen moet uw keuze gebaseerd zijn op uw slaapbehoeften. U moet zich richten op:
• Als u pijn heeft als u slaapt
• De houding die je lichaam aanneemt als je slaapt

Innerspring Matras

Zelfs als u denkt niet te weten wat een binnenveringmatras is, hebt u ze zeker al gezien. Dit is wat de meeste mensen zich bij een matras voorstellen: een met veren gevuld bed.

Dankzij de constructie bieden ze een goede ondersteuning. Je moet er wel voor oppassen dat ze niet te veel spoelen hebben. Volgens sommige experts wil je niet meer dan 390 spoelen.

Dit soort matrassen zijn ideaal voor:
• Mensen die op hun rug slapen
• Mensen die op hun voorhoofd slapen
• Mensen die rugpijn hebben
• Mensen met overgewicht

Memory Foam Matras

Traagschuim, een ander veelgebruikt type matras dat in winkels en op tv te zien is, staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te vormen.

Mensen kopen vaak traagschuim om het aantal drukpunten te verminderen en het lawaai van onrustige slapers die rondbewegen te verminderen. Dit is vooral nuttig als u het bed deelt met iemand anders, en kan helpen voorkomen dat u hem of haar stoort.

Omdat deze matrassen echter de vorm van uw lichaam aannemen, kunt u het erg warm krijgen als u erop slaapt. Warmte kan niet zo gemakkelijk ontsnappen, dus dit is iets om te overwegen als u woont waar het ‘s avonds erg warm wordt.

Dit soort matrassen zijn ideaal voor:
• Mensen die op hun zij slapen
• Mensen die last hebben van spierpijn
• Mensen die lijden aan chronische vermoeidheid

Latex Matras

Als u iets wilt dat lijkt op traagschuim, maar zonder de warmte, zou u eens kunnen kijken naar latex.

Het materiaal warmt niet op, dus het is veel beter voor die zomernachten.

Een ander punt van overweging is dat latex natuurlijk of synthetisch kan zijn.

Dit soort matrassen zijn ideaal voor:
• Mensen die op hun zij slapen
• Mensen die op hun rug slapen
• Mensen die op hun voorhoofd slapen
• Mensen die last hebben van rugpijn

Luchtmatras

Er zij op gewezen dat de term “luchtmatras” hier niet verwijst naar die goedkope opblaasbare bedden die u misschien meeneemt op de camping.

In plaats daarvan zijn deze luchtmatrassen speciaal ontworpen voor ultiem comfort. Sommige hebben zelfs aparte luchtcompartimenten, zodat u beide zijden kunt vullen met een verschillende hardheid.

Behalve dat een luchtmatras gemakkelijk in te stellen is, moet u ook een luchtmatras overwegen als u veel tijd in bed doorbrengt. Zo kunnen bijvoorbeeld patiënten met ruggenmergletsel baat hebben bij modellen die de luchtdruk gedurende de nacht veranderen. Zo wordt voorkomen dat één lichaamsdeel de hele avond de druk van uw hele gewicht te verduren krijgt.

Dit soort matrassen zijn ideaal voor:
• Mensen die op hun rug slapen
• Mensen die last hebben van rugpijn
• Mensen met rugletsel
• Koppels die een verschillende hardheid verkiezen

Verstelbaar Bed

Sommige medische aandoeningen vereisen dat u in bepaalde posities slaapt. Bijvoorbeeld, mensen met zure reflux of slaapapneu zullen hun hoofd in een veel hogere positie willen hebben dan de rest van hun lichaam. Als u last heeft van oedeem in uw benen, wilt u uw voeten juist hoger leggen.

Sommige modellen hebben een mechanische hendel om het bed in positie te brengen, terwijl andere elektromotoren gebruiken voor de bediening met knoppen.

Dit soort matrassen zijn ideaal voor:
• Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals slaapapneu, brandend maagzuur of zure reflux
• Mensen die last hebben van rugpijn
• Mensen die last hebben van spierpijn

De Maten

De twee belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een maat is comfort en de grootte van uw kamer. U wilt genoeg ruimte om comfortabel te liggen, vooral als u het bed met iemand anders deelt.

Aan de andere kant wil je niet dat het bed zo groot is dat het je hele slaapkamer in beslag neemt. Je zult het beste van beide werelden moeten vinden op basis van de volgende tabel:

• King Size – 76 x 80 inch
• California King maat – 72 x 84 inches
• Queen Size – 60 x 80 inches
• Full of Double XL Maat – 63 x 80 inches
• Volledig of dubbel formaat – 53 x 75 inches
• Tweeling XL Maat – 38 x 80 inches
• Tweeling maat – 38 x 75 inches

Waar koop je een matras?

Zodra u weet wat voor soort matras u nodig hebt en in welke maat, moet u het daadwerkelijk kopen. Als u ervoor kiest om naar een winkel te gaan, kunt u ofwel naar een warenhuis ofwel naar een gespecialiseerde matrassenwinkel gaan.

Tips voor aankopen in de winkel

Hoewel online gaan superhandig is, zijn er verschillende grote voordelen aan het kopen van een matras in persoon. Op het bed kunnen liggen voor een snelle proefslaap van vijf minuten is beter dan blindelings een matras van een website plukken. Natuurlijk is voelen één ding, maar er zijn ook andere voordelen. U kunt bijvoorbeeld rechtstreeks met een verkoper spreken om al uw vragen beantwoord te krijgen. Zij kunnen u helpen uit te vinden wat voor soort garantie er wordt geboden, of de winkel retourzendingen accepteert.

Rechtstreeks spreken met een vertegenwoordiger zal u ook helpen afdingen voor een betere prijs. Of u nu probeert een paar dollar van de stickerprijs af te krijgen of misschien wat gratis extra’s, onderhandelen is makkelijker van aangezicht tot aangezicht. Contant betalen is een andere tactiek die u kunt toepassen om de winkel u een korting te laten geven.

Als u niet weet bij welke winkel u moet beginnen, vraag dan uw vrienden en familie om aanbevelingen. Zij kunnen u vertellen hoe het winkelen was, of misschien zelfs een paar tips geven over hoe zij geld konden besparen. Misschien hadden ze een uitstekende verkoper die ze denken dat je moet met spreken. Hoe dan ook, gewoon vragen kan zeker geen kwaad. Wat ook geen kwaad kan is het doen van extra onderzoek online, zelfs als u uw hart ingesteld op het kopen in een winkel.

Tips voor online kopen

Over online gaan gesproken, het is beslist veel eenvoudiger om op een website te surfen dan om naar een winkel te rijden. Alle informatie is binnen handbereik, slechts een enkele klik verwijderd. U leest dit artikel tenslotte al online.

Er zijn slechts een paar dingen die je in gedachten moet houden als je ervoor kiest om deze weg te gaan. U moet altijd kopen van een vertrouwde website, die ervoor zal zorgen dat uw online prive-informatie blijft prive. Controleer op recensie sites om te zien of een bepaalde verkoper heeft een solide reputatie.

Recensiesites helpen u erachter te komen of een model dat u op het oog hebt, uw tijd en geld waard is. Vergeet niet te zoeken naar beoordelingen die zijn geschreven nadat de klant het bed al een tijdje heeft uitgeprobeerd. Eerste indrukken kunnen soms misleidend zijn.

Bekijk ook zaken als garantieopties, verzendkosten en financieringsopties. Matrassen kunnen grote aankopen zijn, dus flexibiliteit in betaling is belangrijk. Een goede garantie en een goed retourbeleid zullen u helpen als uw pakket beschadigd aankomt, of als er na een paar weken iets misgaat.

Een goed minimum is een garantie van zes maanden, en sommige dekken u veel langer dan dat.

Gewapend met al deze informatie, bent u nu klaar om de beste nachtrust van uw leven te hebben. Het belangrijkste is dat u van tevoren onderzoek doet, want informatie kan uw grootste bondgenoot zijn bij het doen van aankopen.

ADVERTISEMENT

You May Also Like