Az alkalmazásfejlesztőkre nagy a kereslet.

Ha mindig is szerettél volna alkalmazás-tervezéssel foglalkozni, akkor most itt a tökéletes alkalom rá. A felhasználói felület tervezéséről szóló online tanfolyamokkal minden eddiginél könnyebb otthonról belevágni.

Mit csinál egy UX designer?
A UX-tervező feladata, hogy biztosítsa, hogy az ügyfelek jó élményt kapjanak, amikor interakcióba lépnek egy weboldallal vagy szolgáltatással. Ebben a kontextusban ez azt jelenti, hogy képesnek kell lenniük használni és élvezni egy alkalmazást. A tervező feladata, hogy olyasmit hozzon létre, ami nem csak funkcionális, hanem nagyon is hozzáférhető, élvezetes és intuitív használatú. Ehhez több tényezőt is figyelembe kell venni, például a piackutatást, az aktuális technológiát és a pszichológiát. A tanfolyam elvégzése után képes leszel felhasználni mindazt, amit megtanultál, hogy olyasmit hozz létre, amit a felhasználók igazán élvezhetnek.

5 ok, amiért érdemes belevágni az UX-tervezésbe
1. Munkahelyi növekedés
Ahogy korábban említettük, a vállalatok igyekeznek saját alkalmazásokat fejleszteni és forgalmazni. Az emberek egyre gyakrabban használják az okostelefonjaikat, amelyek az ügyfelek elérésének és a velük való interakciónak a fő módjává váltak. Mivel sokféle lehetőség van a piacon, fontos, hogy egy UX-tervező jó élményt teremtsen. Így a vállalat képes lesz megtartani a felhasználókat ahelyett, hogy valami mást próbálnának ki.

Ezen okok miatt az ipari UX-tervezés az előrejelzések szerint 2028-ig évente 3%-kal fog növekedni a munkahelyek száma. Ha valaki úgy dönt, hogy ezt az utat választja, az a nagy keresletnek köszönhetően egy takaró munkahelyi biztonsággal egyenlő.

2. Magas átlagjövedelem
Egy UX-designer átlagosan körülbelül évi 90 000 dolláros keresetre számíthat. Ez azonban csak az átlag. Ezt az összeget növelheted, ha fejleszted magad és jó vagy a munkádban. Emellett ez a pozíció sok esetben lehetővé teszi, hogy otthonról dolgozz, mivel nagyon felhasználóbarát.

3. Szerezzen kiegyensúlyozott készségeket.
A munka jellegéből adódóan a munka során számos készséget fogsz elsajátítani. Ahhoz, hogy UX tervezőként sikeres legyél, különböző aspektusokat kell kombinálnod, mivel a tervezési folyamat magában foglalja :

– kutatás
Fontos, hogy képes legyél önállóan kutatni a megoldások után, mivel a felhasználó és a vállalat igényeinek egyaránt meg kell felelned.
– Ötletalkotás
A problémák megoldására vonatkozó ötletek kidolgozása a UX-tervezés középpontjában áll.
– Prototípusok készítése
A következő lépés a lehetséges megoldás prototípusának elkészítése.
– Tesztelés

Az utolsó lépés annak ellenőrzése, hogy a prototípus a kívánt módon működik-e.

A folyamat befejezéséhez olyan készségeket kell fejlesztened, mint a felhasználói felület tervezése, a kommunikáció, a színelmélet használata és az empátia. Ezek olyan szempontok, amelyek még akkor is jól jönnek majd, ha végül más dolgokat is ki akarsz próbálni.

4. Üzleti növekedés
Egy vállalat helyzetétől függetlenül a felhasználói élmény hihetetlenül fontos a növekedés szempontjából. Ha egy ügyfélnek jó élménye van, akkor valószínűleg hűséges marad egy szolgáltatáshoz, és ajánlja azt ismerőseinek.

Emiatt egy képzett UX-tervező közvetlen hatással van egy vállalkozás növekedésére. Ha például gondoskodik arról, hogy az ügyfelek könnyen megtalálják a termékeket egy üzlet alkalmazásában, az közvetlenül a vásárlások növekedéséhez vezet. Az ehhez hasonló dolgok teszik a tervezőket a csapat felbecsülhetetlen értékévé.

5. Kombinálja a kreativitást a logikával
Egyeseket a kódolás klinikai jellege tart vissza a technológiai iparban való munkavállalástól. A UX-tervezés annyiban más, hogy a kreativitásodat is tudnod kell használni. Ennek eredményeként a nyers eredmények helyett a kódon túl kell gondolkodnod, és a termék használatának módjában.

Milyen képesítéssel rendelkezik egy UX-designer?
A legalapvetőbb szinten egy UX-dizájnernek ismernie kell a kódolást, a számítógépes logikát, és tudnia kell használni az iparági szabványos szoftvereket. Mivel ügyfelekkel dolgozik, az erős emberi készségek szintén előnyt jelentenek.

Egy technológiával kapcsolatos területen szerzett alapdiploma nagyszerű kiindulópont, de vannak más lehetőségek is. A bevezető UX-tervezési tanfolyamok segítenek megalapozni az álláskereséshez szükséges alapokat. Ahogy fejleszted a képességeidet és a munkatapasztalatodat, úgy leszel képes több pénzt keresni.

Ha azonban valóban elkötelezett vagy ezen a területen, egy diploma biztosan ideális lesz. Sok vezető munkáltató keresni fogja az ilyen diplomával rendelkező embereket, és az online diplomaprogramba való befektetés előnyös lesz a jövője szempontjából. Ez lehetővé teszi, hogy otthonról vegyen részt az órákon, amikor Önnek kényelmes. Ráadásul gyakran olcsóbbak és kevesebb időt vesznek igénybe, mint egy hagyományos négyéves egyetem.

Zárszó
Az UX design egy olyan karrier, amely nagyon kifizetődő lehet. Azonban sokkal többről van szó, mint amennyit egy cikkben le lehet fedni. Számos forrás áll rendelkezésre, ha többet szeretnél megtudni. Így megalapozott döntést hozhatsz arról, hogy az applikációtervezés legyen-e a jövőd.

ADVERTISEMENT

You May Also Like