Verander van energieleverancier, bespaar veel geld

Zoals het oude gezegde luidt, je moet niet iets repareren wat niet kapot is. Hoewel vasthouden aan uw huidige energieleverancier zeker gemakkelijker is dan overstappen, zijn er toch goede redenen om over te stappen. Wanneer u overstapt naar een concurrent, krijgt u de macht om te kiezen en de mogelijkheid om veel geld te besparen. Zo heb je uiteindelijk de beste oplossing voor jou en betaal je ook nog eens de beste prijs.

Totdat u dieper kijkt, weet u niet hoeveel geld u op tafel zou kunnen laten liggen. Nu steeds meer mensen thuis werken, is het logisch dat de gemiddelde woning meer energie verbruikt dan ooit. Daardoor doen hogere tarieven veel meer pijn in uw portemonnee dan normaal.

Redenen om over te stappen

Schommelende rekening

Niet kunnen plannen hoeveel geld je moet betalen is behoorlijk vervelend. Dit geldt vooral als uw verbruik van maand tot maand niet eens zo veel verandert. Door over te stappen op een vast tarief, kunt u ervoor zorgen dat het totaalbedrag van uw rekening normaler wordt, tenzij u plotseling veel meer stroom verbruikt dan normaal.

Overstappen naar een betere aanbieder

Als u uw huidige bedrijf moeilijk vindt om mee te werken, kunt u altijd uw bedrijf elders onderbrengen. Dankzij de energiederegulering hebt u het recht om rond te kijken om te zien wie beter bij u past.

Betere voordelen

Dit verwijst niet alleen naar het krijgen van nieuwe voordelen. Uw huidige plan kan kenmerken hebben die gewoon niet bij uw levensstijl passen. Bijvoorbeeld, een “Gratis Nachten” plan zou niets voor u doen als u de nachtdienst ergens anders werken. Als u bent aangemeld voor een heleboel stimulans die niet van toepassing zijn op u, rond te shoppen kan zeer gunstig zijn.

Is ruilen de moeite waard?

Dit is iets dat van klant tot klant vrij sterk zal variëren. In sommige gevallen betaalt u veel meer voor energie dan nodig is. Er zijn veel variabelen die kunnen worden toegeschreven aan de prijsschommelingen.

Zo zijn de tarieven in de zomer normaal gesproken hoger omdat iedereen dan meer stroom gebruikt voor de airconditioning. Als u later in het jaar nog eens kijkt, vindt u misschien fantastische prijzen waardoor u meer dollars in uw zak houdt.

Het begint allemaal met het onderzoeken van uw huidige rekening en deze te vergelijken met wat de concurrentie kan bieden. Vergeet niet dat u mogelijk annuleringskosten moet betalen als u een contract verbreekt.

Wie is de goedkoopste?

Net als hierboven kan en zal dit voortdurend veranderen. Dat is nu eenmaal de aard van de energiemarkt.

Tarieven zijn slechts één stukje van de puzzel die u moet onderzoeken wanneer u naar aanbieders kijkt. U moet verschillende plannen overwegen, zoals variabele of vaste tarieven, om te zien wat u uiteindelijk het meeste geld zou besparen. Er zijn ook enkele providers die groene energie alternatieven, als dat belangrijk is voor jou.

Een ding om voorzichtig te zijn zijn beperkte tijd promoties en aanbiedingen. Deze komen vaak met voorwaarden die u veel meer kunnen kosten op de lange termijn. Zorg ervoor dat u alle lettertjes leest wanneer u een van deze overweegt.

Twee belangrijke dingen om te onthouden

1. Als u een onregelmatige service hebt, is dat niet iets wat een verandering van leverancier noodzakelijkerwijs zal oplossen. Zoals de naam al zegt, genereren leveranciers alleen de energie. De feitelijke transmissie naar uw huis is aan het elektriciteitsbedrijf. Als het probleem aan de kant van het nutsbedrijf ligt, zal een overstap naar een andere leverancier uw situatie niet verbeteren.

2. Omdat energie sterk gereguleerd is, moeten alle leveranciers een vergunning hebben. Zorg ervoor dat het bedrijf waarmee u overweegt zaken te doen een vergunning heeft.

Vier dingen om te controleren op facturering

Zoals eerder gezegd, is het vergelijken van uw huidige rekening met een nieuwe dienst de manier om te controleren of u geld zult besparen. Vier dingen om te vergelijken zijn:

– Dollar per kWh
– Eventuele extra belastingen
– Maandelijkse servicekosten
– Gemiddeld bedrag betaald per kWh voor het afgelopen jaar

Uw huidige leverancier zou al deze informatie beschikbaar moeten hebben via een telefoontje of op hun website.

Drie te onderzoeken tariefplannen

1. Vast tarief: Een vast tarief betekent dat u één tarief per kWh betaalt, wat er ook gebeurt. Dat beschermt u tegen een plotselinge piek in de energieprijzen en zorgt ervoor dat u vastzit aan uw huidige dollarbedrag. Het omgekeerde is echter ook waar. Als de markt plotseling daalt, betaalt u nog steeds het bedrag waarmee u hebt ingeschreven. Het is de moeite waard voor mensen die zich geen verrassende prijsstijging of andere variatie kunnen veroorloven.

2. Variabel: Als je niet te veel wilt betalen voor energie, is een variabel plan een goede keuze. Hoewel u meer moet betalen wanneer de energiekosten stijgen, bespaart u ook wanneer de kosten later in het jaar weer dalen. Het voordeel hiervan is dat u uw gebruik kunt aanpassen wanneer de tarieven hoog zijn om uw eindrekening in de hand te houden. Als u in staat bent om het risico van de soms grillige markt op u te nemen, kan Variabel iets voor u zijn.

3. Hybride: Voor een beetje van beide kolommen, een hybride plan is wanneer een deel van uw rekening is vastgesteld op een vast tarief, terwijl de rest wordt berekend tegen een variabel tarief. Dit geeft u enkele van de voordelen van vaste EN variabele tarieven zonder u volledig vast te leggen op een van beide.

Zes belangrijke details van elk plan

1. Is de vermelde prijs per kWh vast of variabel?
2. Zijn er maandelijkse servicekosten of andere kosten die u moet betalen?
3. Zijn er belastingen inbegrepen in de vermelde prijs?
4. Is er een contract en is het aangeboden tarief voor de duur van het hele contract?
5. Zijn er andere besparingen door kortingen of promoties?
6. Is er een vergoeding voor vroegtijdige beëindiging of annulering?

Twee dingen om op te letten

1. Automatische verlenging: U zult willen weten of uw plan is aangemeld voor automatische verlenging. Als dat zo is, betekent dit dat uw provider automatisch een nieuwe dienstperiode toevoegt zodra uw huidige contract afloopt zonder uw toestemming.

2. Promoties en aanbiedingen van beperkte duur: Bedrijven kunnen proberen u te lokken met lage introductieprijzen. Zodra die eerste paar maanden voorbij zijn, verhogen ze de tarieven veel hoger en kunt u niet opzeggen zonder een hoge vergoeding te betalen. Vergeet niet alle kleine lettertjes te lezen voordat u ergens mee akkoord gaat.

ADVERTENTIE

Misschien wilt u ook