Wanneer heeft u voor het laatst uw afvoer gecontroleerd?

Het routinematig reinigen van de leidingen en afvoeren in uw huis is van groot belang als u een ramp wilt voorkomen. Een routine reiniging van de afvoer kan een paar dollar kosten in vergelijking met duizenden dollars aan schade als er iets ergs zou gebeuren. Veel mensen weten niet dat een snelle inspectie zelfs minder kan kosten en de gemoedsrust die daarmee gepaard gaat is onbetaalbaar.

Deze situaties kunnen worden voorkomen door preventief onderhoud te plegen. Hoewel dat tijd en geld kost, is het op de lange termijn de moeite waard in vergelijking met een systematische storing. Hier zijn enkele van de voordelen die kunnen voortvloeien uit het regelmatig reinigen van uw afvoerleidingen:

1. Sneller afvoerend

Dit is vrij voor de hand liggend, maar uw afvoerbuizen schoon houden betekent dat ze veel sneller en efficiënter zullen weglopen. Dat betekent dat het water niet in uw kraan of bad zal blijven staan, wat een doorn in het oog is en ook een plaats waar bacteriën kunnen groeien. Als u merkt dat uw gootsteen niet zo snel leegloopt als zou moeten, is dat een indicatie dat u baat zou kunnen hebben bij een schoonmaakbeurt. U voorkomt ook dat uw toilet terugstroomt, iets waar niemand mee te maken wil hebben.

2. Verbeterde levensduur van de afvoer

Zelfs als alles van buitenaf in orde lijkt te zijn, wil dat nog niet zeggen dat er van binnen geen probleem is. Uw leidingen kunnen aan het corroderen zijn, waardoor ze uiteindelijk gaan lekken. Door de afzettingen te verwijderen voordat ze een probleem vormen, verlengt u de levensduur van al uw leidingen. Vooral bij bepaalde systemen kan het vervangen van afvoerleidingen door corrosie duur zijn en u dwingen uw huis te slopen.

3. Preventie van nare geurtjes

Bacteriegroei is al genoemd als het gaat om stilstaand water, maar hetzelfde geldt voor vloeistoffen die zich in uw leidingen bevinden. Vergeet niet dat er veel meer dan alleen schoon water wordt afgevoerd. U wast uw lichaam en ontdoet uw vaat van vuil, en dat kan potentiële problemen veroorzaken als het allemaal te lang in uw systeem blijft hangen. Net zoals schimmel groeit in de vochtige hoeken van uw kelder, kunnen ze ook gedijen in vuile leidingen. Uw afvoeren laten reinigen betekent één plek minder voor sporen die in de toekomst gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken voor u en uw gezin.

4. Voorkom schade aan uw huis

Als chemische afzettingen erg genoeg zijn om corrosie aan uw leidingen te veroorzaken, kunnen ze ook zeer gevaarlijk zijn voor de rest van uw huis. Dit is vooral waar als het een lek veroorzaakt dat u niet onmiddellijk opmerkt. Dat water met chemische stoffen zal uiteindelijk uw huis binnendruppelen, wat schade kan veroorzaken aan alles waarmee het in contact komt. Plotseling heeft een voorkombaar probleem in uw leidingen nu invloed op uw huis. Vloeren of muren kunnen verkleurd raken, wat een zeer kostbare vervanging zou zijn. Bovendien is alleen het behandelen van waterschade met onvervuild water al problematisch. Een regelmatige schoonmaakbeurt om uw afvoer leeg te maken, verkleint de kans aanzienlijk dat zoiets gebeurt.

5. Voorkom verstoppingen

Als u traag stromende leidingen met rust laat, loopt u het risico dat het probleem uiteindelijk een verstopping wordt. Iedereen die wel eens zijn toilet niet heeft kunnen doorspoelen, weet hoe vreselijk dit kan zijn. Zelfs als u een loodgieter inhuurt om de verstopping te verhelpen, zal het onderliggende probleem van vuile leidingen klaar liggen om meer problemen te veroorzaken.

Uw afvoeren reinigen

Nu het waarom is behandeld, is het belangrijk om te weten hoe. U hebt waarschijnlijk al gehoord van chemische afvoerreinigers, die zeer nuttig kunnen zijn wanneer ze met mate worden gebruikt. Overmatig gebruik kan echter meer kwaad dan goed doen. Omdat ze warmte genereren, kunnen deze producten plastic buizen doen smelten en kromtrekken. Zelfs als uw leidingen van metaal zijn, kan reeds bestaande corrosie veel erger worden als u dit soort oplossingen gebruikt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gevaarlijk is om ze te gebruiken als een afvoer volledig verstopt is. Als een afvoerreiniger een leiding niet kan ontstoppen, blijft hij daar gewoon zitten en vreet het materiaal van binnenuit weg. Bovendien zullen deze behandelingen uw leidingen niet vanzelf reinigen. In plaats daarvan moet u een van de volgende oplossingen overwegen.

Leidingen Reinigen Met Azijn En Zuiveringszout

Iets dat een stuk veiliger is om te gebruiken dan chemische reinigingsmiddelen is een mengsel van ingrediënten die u waarschijnlijk al in huis heeft. Het gebruik van heet water met azijn en zuiveringszout is een effectieve methode om afvoeren schoon te maken en ook nare geurtjes aan te pakken. Neem eerst een half kopje zuiveringszout en giet het in de afvoer, gevolgd door een gelijke hoeveelheid azijn. Laat het ongeveer 15 minuten staan zodat het goed kan intrekken en zijn werk kan doen. Als die tijd voorbij is, giet je er wat kokend water overheen om alles schoon te maken. Dit is een eenvoudige en doeltreffende manier om regelmatig onderhoud te plegen zonder dat het u veel geld kost. Het kan ook op een veilige manier minerale aanslag verwijderen.

Leidingen reinigen met gereedschap

Als de azijn niet volstaat om de afvoer te ontstoppen, kunt u overwegen om wat gereedschap aan te schaffen. Een ontstopper is een voor de hand liggende keuze, maar een andere optie is een afvoerslang. Deze werken door een uiteinde van het werktuig in de buis te steken. Door de manier waarop ze gemaakt zijn, kunnen ze zich in bochten wringen of erlangs “slingeren”. De meeste apparaten voor thuisgebruik zijn met de hand bedienbaar, dus u zwengelt het werktuig aan om de aanslag in uw leidingen te verwijderen. Helaas zijn de apparaten die u goedkoop in de winkel kunt kopen meestal niet geschikt voor grotere problemen. In die situaties is het tijd om de grote jongens in te schakelen.

Professionele hulp inhuren om uw afvoer schoon te maken

Een professional heeft toegang tot zware apparatuur die de klus kan klaren. Samen met het gebruik van industriële afvoerslangen, kunnen ze uw leidingen hydro-jet schoon te maken. Voor degenen die niet op de hoogte, dat houdt in het gebruik van hoge druk om water te schieten door uw systeem. Het inhuren van een professional is de snelste en meest betrouwbare manier om een afvoer te ontstoppen en er tevens voor te zorgen dat uw leidingen goed worden schoongemaakt.

ADVERTENTIE

Misschien wilt u ook