Puteți obține laptopuri nevândute la prețuri mici

Tehnologia nu mai este ceea ce a fost odată. Pe vremuri, eram norocoși dacă la fiecare câțiva ani apărea un calculator sau un telefon mobil nou și mai rapid. În zilele noastre, se pare că la fiecare 6 luni se lansează un nou smartphone și același lucru este valabil și pentru laptopuri. Atunci când sunt lansate aceste noi modele, magazinele trebuie să scape de stocul de laptopuri vechi și să le vândă la un preț mult mai mic decât cel cu care au costat cu doar câteva luni înainte.

Dacă ați încercat vreodată să cumpărați un laptop înainte, cantitatea masivă de opțiuni s-ar putea să fi fost copleșitoare. Pe lângă specificațiile hardware generale, există și alte lucruri de care trebuie să țineți cont, cum ar fi greutatea, durata de viață a bateriei și alte opțiuni care sunt unice pentru laptopuri în special. Ar trebui să alegeți o unitate mai mare și mai rapidă sau ar trebui să alegeți un portabil 2 în 1?

În loc să încercați să răspundeți la toate aceste întrebări separat, o tactică bună este să vă alegeți cazul de utilizare înainte de orice altceva. Aflați mai întâi ce doriți să faceți cu laptopul. Aveți de gând să vă jucați o mulțime de jocuri pe el, sau va fi strict pentru procesare de text și o navigare ușoară pe internet? Odată ce ați stabilit acest lucru, veți putea restrânge drastic achiziția perfectă.

Ce veți face pe laptop?

Este important să rețineți că, spre deosebire de un desktop, laptopurile nu sunt foarte ușor de modernizat. Din acest motiv, ar trebui să vă dați seama de tot ceea ce veți face înainte de a cumpăra un anumit model. Dacă sunteți un student care are nevoie doar de ceva pentru a tasta rapoarte și a le lua la cursuri, ați putea lua un model ușor de buget. Unitățile din gama medie, cu un procesor și o memorie decente, vă vor oferi mai multă putere dacă veți codifica și compila. În cazul jocurilor sau al editării video, veți dori să vă deschideți portofelul pentru ceva mai performant, cu o placă grafică dedicată pe lângă un procesor puternic.

Ce caracteristici de pe un laptop sunt importante?

Categoriile care vor conta pentru majoritatea cazurilor de utilizare sunt performanța, viteza procesorului, puterea grafică, greutatea, durata de viață a bateriei, dimensiunea ecranului și bugetul. Dacă intenționați să vă folosiți laptopul în deplasare, s-ar putea să fiți dispus să sacrificați puterea de calcul și dimensiunea ecranului pentru o greutate mai mică și o durată de viață mai mare a bateriei. Pe de altă parte, dacă acesta va fi folosit în principal acasă, conectat la priză, durata de viață a bateriei și greutatea s-ar putea să nu conteze deloc pentru dumneavoastră. O placă grafică dedicată intră în joc dacă intenționați să faceți jocuri sau redare video. Vorbind de jocuri, probabil că veți dori, de asemenea, să achiziționați un ecran de înaltă rezoluție și o capacitate de stocare amplă.

Desigur, există câteva lucruri pe care veți dori să le aveți, indiferent de celelalte caracteristici pe care vă concentrați. Printre acestea se numără:

– Cel puțin 256 GB de spațiu de stocare pe un laptop sau 64 GB pe un Chromebook.
– Cel puțin 8 GB de memorie RAM, sau 4 GB pe un Chromebook.
– Porturi USB pentru a conecta periferice precum mouse-ul sau hard disk-urile externe. Asigură-te că vezi și ce tip sunt, deoarece majoritatea șoarecilor vor necesita porturi USB-A mai vechi și nu USB-C.
– O cameră web pentru a putea face teleconferințe sau alte forme de telecomunicații atunci când este nevoie. Acest lucru este deosebit de important în lumea în care trăim astăzi.

Alte opțiuni care ar putea fi drăguțe, dar care nu sunt absolut necesare sunt:

– Un ecran tactil, care va fi standard pe majoritatea laptopurilor 2 în 1 sau alte laptopuri de tip tabletă.
– O tastatură cu iluminare din spate, astfel încât să puteți tasta pe întuneric.
– Un ecran cu o rezoluție de cel puțin 1080p.
– O cameră foto cu o rezoluție de cel puțin 1080p și un microfon integrat decent pentru videoconferințe.
– Încărcare USB-C, astfel încât să vă puteți încărca laptopul cu o gamă largă de cabluri în loc de o cărămidă proprie.
– Un slot pentru carduri microSD, astfel încât să puteți adăuga mai mult spațiu de stocare sau să transferați cu ușurință fotografii de pe alte dispozitive.
– Funcții de securitate moderne, cum ar fi recunoașterea facială sau un scaner de amprente digitale.
– Cele mai recente tehnologii Wi-Fi, cum ar fi 802.11ax (WiFi-6), astfel încât să poată profita de cele mai noi standarde wireless.

Lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când cumpărați un laptop

Toată lumea iubește o afacere bună, dar țineți cont de vechea zicală “primești ceea ce plătești”. La urma urmei, reducerile de costuri trebuie să vină de undeva. S-ar putea să sacrificați caracteristici de care veți avea nevoie în cele din urmă, alegând ceva prea ieftin. Economisirea unor bani acum ar putea însemna că va trebui să faceți upgrade mai devreme, ceea ce ar sfârși prin a vă costa mai mult pe termen lung.

De aceea este atât de important să stabiliți cu adevărat de ce veți avea nevoie înainte de a face o achiziție finală. Dacă optați pentru un model mai ieftin, cu o durată de viață a bateriei mai mică, chiar dacă veți călători, acesta ar putea rămâne fără energie într-un moment nepotrivit. Dacă nu obțineți suficient spațiu de stocare în avans, ar putea fi un dezastru, mai ales că devine din ce în ce mai greu să actualizați hard disk-ul la anumite modele mai noi.

În aceeași ordine de idei, nu plătiți în plus pentru lucruri de care știți că nu veți avea nevoie. Dacă nu veți face prea multe jocuri sau editare video, grafica bună pe un laptop are un preț foarte mare. A avea această opțiune este plăcută, dar va merita sute de dolari pentru dumneavoastră? De asemenea, un laptop foarte subțire și ușor atunci când nu este necesar va adăuga multe costuri, în timp ce performanța va fi afectată. În cele din urmă, unele caracteristici premium merită doar în cazuri marginale. Banda largă încorporată nu merită aproape niciodată banii în plus, cu excepția cazului în care știți cu siguranță că veți avea nevoie să utilizați internetul în zone fără wi-fi.

De unde ar trebui să vă cumpărați laptopul?

Există trei opțiuni atunci când sunteți în sfârșit gata să faceți achiziția. Puteți cumpăra online direct de la producător, puteți cumpăra online printr-un magazin online precum Amazon sau puteți cumpăra personal de la un magazin de tip “brick-and-mortar” precum Best Buy. Fiecare are propriile avantaje, iar alegerea finală depinde în cele din urmă de dumneavoastră.

Dacă știți ce model și ce marcă doriți, cumpărarea directă de la producător vă va oferi cele mai multe opțiuni de personalizare. Sau, mai degrabă, veți avea acces la aproape TOATE opțiunile, inclusiv la cele care ar putea să nu fie disponibile în magazine. În timp ce dacă mergeți la un comerciant online ar putea însemna că nu puteți obține anumite configurații, aveți acces la toate celelalte mărci. Acest lucru vă oferă o mare flexibilitate.

În cele din urmă, magazinele de cărămidă și mortar au cele mai puține opțiuni, dar vă oferă posibilitatea de a încerca și de a simți un laptop înainte de a-l cumpăra. Acest lucru ar putea fi important dacă doriți să vedeți cum arată calitatea imaginii sau unghiurile de vizualizare în persoană, sau cum se simte tastatura la tastatură. În plus, va face ca returnările și înlocuirile să fie mai rapide dacă luați acasă un ratat sau o unitate cu probleme imediate.

În ceea ce privește care dintre cele trei vă va oferi cel mai bun raport calitate-preț, rămâne la latitudinea dumneavoastră să vă dați seama. Vânzările au loc în mod constant, iar cercetarea din timp este singura modalitate de a economisi cât mai mult posibil. De fapt, a vă face cercetările este probabil cea mai importantă concluzie a acestui articol. Citirea recenziilor și a fișelor tehnice vă va putea spune dacă plătiți cel mai bun preț pentru laptopul care va fi perfect pentru dumneavoastră.

Acer Aspire 5 A515-45-R19K

Preț: 1.199 Lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 15,6″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 8 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Acer Aspire 5 este un laptop excelent, care oferă performanțe bune, o durată de viață lungă a bateriei și o tastatură confortabilă. Este perfect pentru studenți, profesioniști și pentru oricine are nevoie de un laptop fiabil pentru utilizarea zilnică.

Lenovo IdeaPad 3 15ITL6

Preț: 1.099 lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Stocare: 256GB SSD
Afișaj: 15,6″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 7 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Lenovo IdeaPad 3 este un laptop cu un buget accesibil, care oferă un raport calitate-preț bun. Nu este cel mai puternic laptop de pe piață, dar este totuși capabil să facă față majorității sarcinilor. Este, de asemenea, o alegere bună pentru studenți, deoarece este ușor și portabil.

HP Pavilion 15-eh1000

Preț: 1.099 lei
Procesor: AMD Ryzen 5 5500U
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 15,6″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 8 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
HP Pavilion 15 este un laptop excelent pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de o mașină puternică și fiabilă. Este echipat cu un procesor AMD Ryzen 5 și 8GB de memorie RAM, care poate face față chiar și celor mai solicitante sarcini. De asemenea, are o autonomie mare a bateriei, astfel încât să puteți rămâne productivi toată ziua.

ASUS VivoBook 15 X515EA

Preț: 1.099 lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 15,6″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 8 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
ASUS VivoBook 15 este un laptop elegant și accesibil, care oferă performanțe bune și o autonomie mare a bateriei. Este o alegere excelentă pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop fiabil pentru utilizarea zilnică.

Dell Inspiron 15 3511

Preț: 1.149 lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 15,6″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 7 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Dell Inspiron 15 3511 este un laptop bun la toate capitolele, care oferă performanțe bune și o durată de viață lungă a bateriei. Este o alegere excelentă pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop fiabil pentru utilizarea zilnică.

Acer Swift 3 SF314-59-52N7

Preț: 1.199 lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 14″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 10 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Acer Swift 3 este un ultrabook excelent, care oferă o autonomie mare a bateriei și un design ușor. Este perfect pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop portabil care poate face față sarcinilor zilnice.

Lenovo IdeaPad Slim 5 Pro

Preț: 1.199 Lei
Procesor: AMD Ryzen 5 5600U
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 14″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 10 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Lenovo IdeaPad Slim 5 Pro este un ultrabook excelent care oferă o autonomie mare a bateriei, un design ușor și un procesor puternic AMD Ryzen 5. Este perfect pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop portabil care poate face față chiar și celor mai solicitante sarcini.

Asus ZenBook 14 UX425EA

Preț: 1.149 Lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Spațiu de stocare: 512GB SSD
Display: 14″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 12 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
Asus ZenBook 14 UX425EA este un ultrabook excelent care oferă o autonomie mare a bateriei, un design ușor și un procesor Intel Core i5 puternic. Este perfect pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop portabil care poate face față chiar și celor mai solicitante sarcini.

HP Envy x360 13-ay0000

Preț: 1.199 Lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Stocare: 512GB SSD
Display: Ecran tactil IPS Full HD de 13,3″.
Durata de viață a bateriei: Până la 10 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
HP Envy x360 13-ay0000 este un laptop 2 în 1 care oferă un echilibru excelent între performanță, portabilitate și versatilitate. Este perfect pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop care poate face față sarcinilor zilnice, dar care poate fi folosit și pentru muncă creativă sau divertisment.

MSI Modern 14 B11MA

Preț: 1.199 Lei
Procesor: Intel Core i5-1135G7
RAM: 8GB DDR4
Stocare: 512GB SSD
Display: 14″ Full HD IPS
Durata de viață a bateriei: Până la 8 ore
Sistem de operare: Windows 11 Home
MSI Modern 14 B11MA este un ultrabook excelent care oferă o autonomie mare a bateriei, un design ușor și un procesor Intel Core i5 puternic. Este perfect pentru studenții și profesioniștii care au nevoie de un laptop portabil care poate face față chiar și celor mai solicitante sarcini.

ADVERTISEMENT

You May Also Like