Ezek a hitelkártyák rendelkeznek a legjobb jutalmakkal és kedvezményekkel

Sok ember számára a hitelkártya megszerzése eléggé ijesztő lehet. A rengeteg lehetőség zavaró lehet, és mindegyiknek más-más előnyei és jutalmai vannak. A közhiedelemmel ellentétben nem minden hitelkártya egyforma, és az Ön érdeke, hogy elvégezze a házi feladatát, és minden lehetőséget megvizsgáljon, mielőtt választana egyet.

Előnyére válna, ha tisztában lenne a különböző lehetőségek csínjával-bínjával. A sok lehetőség közül biztosan lesz olyan, amelyik minden helyzetre tökéletes választás. Tudnia kell, hogy mit keres, és tudnia kell, hogyan kell keresni az interneten.

Ha hitelkártyát szeretne igényelni, ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket előzetesen tudnia kell.

1. Értse meg a különböző típusú kedvezményeket

A hitelkártya kiválasztása a kedvezmények alapján nem olyan egyszerű, mintha a legnagyobb értéket választanád. A helyzet az, hogy a különböző előnyök nem igazán hasonlíthatók össze közvetlenül egymással. Annyi különböző fajta van, hogy aszerint kell választania, hogy mit tudnak az Ön számára nyújtani.

Ennél is fontosabb, hogy a választott kártya fajtája határozza meg azt is, hogy végül hogyan használja a kártyáját. Ezért olyan értékes a különböző típusok ismerete, mielőtt úgy döntesz, hogy hitelkérelmet nyújtasz be.

Az alábbiakban felsoroljuk az előnyöket és azok jelentését:

◉ Egyenlegátvitel – Ez azt jelenti, hogy egy régebbi kártyán lévő egyenleget átveszi és az új kártyájára helyezi. Ha az új kártyája alacsonyabb kamatlábakkal rendelkezik, akkor sok pénzt takaríthat meg a kamatokon.
◉ Pénzvisszatérítés – Az egyik legegyszerűbb juttatás, amely bizonyos vásárlásokért bizonyos százalékos készpénz-visszatérítést biztosít.
◉ Benzinjutalom – Hasonló a készpénz-visszatérítési jutalmakhoz, és esetleg több értéket hozhat, de csak benzinre használható fel.
◉ Kiskereskedelmi jutalmak – Egyes kiskereskedők saját hitelkártyával rendelkeznek, és ajánlatokat vagy pontokat adnak Önnek, ha azt az üzletükben használja.
◉ Biztosított kártyák – A biztosított kártyák legfőbb előnye, hogy rossz vagy egyáltalán nem megfelelő hitelképességgel is igényelheti őket, mivel készpénz letétbe helyezését írják elő.
◉ Diákkártyák – Ezeket a kártyákat kifejezetten diákoknak tervezték, hogy elkezdhessék a hitelépítést.
◉ Utazási jutalmak – A kártya használatával utazással kapcsolatos juttatásokat, például mérföldeket vagy akár szállodai szobákat is kaphat.
◉ Fedezetlen kártyák – A fedezett kártyák ellentéte, ezek nem igényelnek biztosítékot. Mint ilyenek, ezek a legnépszerűbbek az igénylés során.

A fenti lista tanulmányozása segít leszűkíteni, hogy melyik kártya a legmegfelelőbb az Ön számára. Ha nem utazik sokat, az nyilvánvalóan azt jelenti, hogy az utazási jutalmakkal nem járna olyan nagy előnye. Ehelyett inkább olyan cégeknél jelentkezzen, amelyek olyan jutalmakat kínálnak, amelyek leginkább illeszkednek az Ön életmódjához.

2. Nem lesz olyan sok lehetősége az első hitelkártyájához.

Az egyik kemény igazság, hogy nem lesz annyi lehetőséged, ha ez az első hitelkártyád. Ugyanez vonatkozik azokra is, akiknek nagyon rövid vagy korlátozott hitelmúltjuk van. Ettől még lesznek kártyák, csak legyen tisztában ezzel a ténnyel.

A hitelrendszer kialakítása miatt az első alkalommal igénylőknek nincs túl nagy mozgástere. Ez azt eredményezi, hogy nem tudnak a legjobb vagy sok jutalommal járó hitelkártyákat igényelni. Nem biztos, hogy olyan dolgokat kaphat, mint a regisztrációs bónuszok vagy a fejlett légitársasági jutalmak.

Ennek az az oka, hogy az ilyen típusú előnyöket a jó hitelképességű emberek elcsábítására találták ki. Mivel annyi különböző hitelintézet létezik, a kedvezményekkel próbálják a legjobb ügyfeleket vonzani.

Ezt szem előtt tartva előfordulhat, hogy valamelyik kevésbé ismert cégnél kell jelentkeznie. Nézze meg azokat a kártyákat is, amelyek kifejezetten diákoknak, vagy olyanoknak szólnak, akiknek nincs hitelmúltjuk. Egy másik lehetőség az, hogy megnézze, hogyan lehet bizonyos kártyákra előminősítést kérni. Ezzel biztosan sok időt takaríthat meg a vakon történő jelentkezéshez és az elutasításhoz képest.

3. Tudja meg, hogyan befolyásolja a kártya a hitelpontszámát

Az, hogy egy hitelkártya hogyan változtatja meg a hitelpontszámát, egy kicsit bonyolultabb, mint azt a legtöbben gondolnák. Ez azért fontos, mert a jó hitelpontszám a gépjármű-biztosítási díjtételektől kezdve a mobiltelefon-vásárlásig mindent befolyásolhat.

Abban a pillanatban, hogy hitelkártyát igényel, a hitelpontszáma megváltozik. Bármikor, amikor ezt megteszi, ez az információ hozzáadódik a hiteltörténetéhez. Nem csak ez, de két évig ott is marad, és akár hat hónapig is befolyásolja a pontszámát. Azt gondolhatná, hogy ha elutasítják a kártyát, az ezt a tényt semmissé teszi, de ez nem igaz.

Ellenkezőleg, egy hitelkeret igénylése és jóváhagyása hatalmas lökést adhat a hitelpontszámának. Bármikor, amikor lehetőséget kap arra, hogy hitelt használjon, majd visszafizesse, javítja az általános történelmét. Ha mindig időben fizeted ki a kártyádat, és nem késel, az azt jelzi a hitelezők számára, hogy megbízható vagy. Emellett a fizetési előzményei a FICO-pontszámának egy jó részét teszik ki, ezért fontos a jó előzmények fenntartása. Végezetül, ha több rendelkezésre álló hitel áll rendelkezésre, az kedvezően hat a teljes pontszámára.

Ezért kell tudnia, hogy a hitelkártyák hogyan változtathatják meg a hitelpontszámát. Nem szabad elfelejtenie, hogy már a kártya igénylése is hatással van a pontszámára. Ha egyszer megkapja a kártyát, annak felelősségteljes használata hatalmas áldás lehet a pénzügyi jövője szempontjából.

4. Tanulmányozza a kamatlábakat és a díjakat, mielőtt kártyát választana

Bár a kártyák nagy pénzügyi szabadságot és rugalmasságot biztosíthatnak, a magas kamatlábak ugyanilyen problémásak lehetnek. A magasabb kamatlábak váratlanul összeadódhatnak, és több tíz dollár és több száz dollár közötti különbséget jelenthetnek. Az éves díjak még több költséget adnak hozzá.

Hogy ne érje ilyen meglepetés, tanulmányozza a kamatlábakat és a díjakat még a kártya igénylése előtt. Ezek az információk mindig ott vannak, ha tudja, hol keresse őket. A cégek nem rejthetik el Ön elől.

Valójában a törvény szerint kötelesek minden ilyen információt a kérelmezők rendelkezésére bocsátani. Ezeknek az adatoknak már azelőtt rendelkezésre kell állniuk, hogy valaki kártyát igényelne. Leggyakrabban ezeket a számokat magában a kérelemben találja meg.

A kérelem kitöltésekor figyeljen az olyan linkekre vagy kifejezésekre, mint a “díjak és díjak” vagy az “árképzés és feltételek”. Sokszor a díjtételek is szerepelnek egy dobozban vagy táblázatban. A kártya birtoklásának költségei kiszámíthatók a THM, az éves díjak és a késedelmi díjak megkeresésével, ha elfelejti időben befizetni a számlát. Ez nem azt jelenti, hogy Ön az a fajta ember, aki elfelejtene kifizetni egy számlát, de minden forgatókönyvre tervezni mindig jó dolog.

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethet, hogy olyan kártyát igényel, amelyet nem engedhet meg magának. Ha úgy tűnik, hogy az összes díj és kamatláb problémát jelentene Önnek, akkor keressen más kártyát.

5. Mindig keresse meg az összes lehetőséget és hasonlítsa össze őket

Az összes lehetőség ismerete mellett valóban össze kell hasonlítania őket egymással. Ez segít leszűkíteni a hitelcégek sokaságát néhány kiválasztottra.

A különböző hitelkártyák annyira különböznek egymástól, hogy csak egymás mellett elemezve lehet meghatározni, melyik a legjobb az Ön számára. Melyiknek vannak olyan előnyei, amelyek közvetlenül befolyásolnák az életedet? Melyiknek van a legtöbb előnye az Ön által fizetendő díjak összegéhez képest? Mindezek olyan információk, amelyeket a jelentkezés előtt összegyűjthetsz, és aztán kitalálhatod, hogy megfelelő-e a választásod.

Egy nagyszerű hitelkártya megtalálása csak a jéghegy csúcsa. Miután elvégezte az összes kutatást, hogy megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb hitelkártyát, a következő lépés az lenne, hogy elkezdjen több hitelkártyán gondolkodni. Mint korábban említettük, a különböző hitelkártyák különböző jutalmakat kínálnak, így ha több kártyát is igényelhet és kaphat jóváhagyást, az sokkal előnyösebb, mintha csak egy kártyája lenne.

Tegyük fel például, hogy van egy olyan kártyája, amely készpénz-visszatérítést kínál, de csak akkor, ha egy szupermarketben vásárol. Ha repülőjegyet vásárol ezzel a hitelkártyával, nem biztos, hogy részesül semmilyen előnyben. Most gondoljunk arra az esetre, amikor két hitelkártyája van: az egyik, amelyik sok készpénz-visszatérítést ad, amikor élelmiszerboltban vásárol, a másik pedig, amelyik ingyenes mérföldeket ad, amikor repülőjegyet vásárol. Ha mindkét hitelkártyát használja vásárlásra, akkor dupla, sőt, bizonyos esetekben még több jutalmat is kaphat.

Egy másik jó példa a több kártya előnyeire, amikor egy hitelkártya valamilyen regisztrációs bónuszt kínál. Sok hitelkártya-társaság van, amely azzal próbálja az új ügyfeleket a regisztrációra csábítani, hogy vagy ingyen pénzt kínál, ha egy bizonyos időn belül elköltöd a minimális összeget, vagy esetleg háromszoros pontvisszatérítést az első évi vásárlások után. Ezeket az akciókat azért érdemes keresni, mert a hitelkártya további használatára nincs kötelezettség a jóváhagyás és a promóciós időszak lejárta után. Tehát ha igényelheted, és három hónapra 2000 dollárt kapsz, ha arra használod, amit egyébként is megvennél, akkor érdemes lesz regisztrálni erre a kártyára.

Még olyanok is vannak, akik táblázatokat készítettek a hitelkártyáikról és jutalmaikról. Pontosan tudják, hogy mennyit kell költeniük ahhoz, hogy megkapják a kártya által kínált maximális előnyöket. Több olyan ember is van, aki ingyen körbeutazta a világot, mert okosan tudta megtervezni a kiadásait, hogy ilyen módon több tucat hitelkártyától mérföldeket és pontokat kapjon.

Természetesen ahhoz, hogy néhánynál több hitelkártyát tudjon kezelni, szervezettségre van szükség. A legutolsó dolog, amit szeretnél, hogy elfelejtsd, hogy tartozásod van az egyiknél, és a végén rengeteg pénzzel tartozz a folyamatosan emelkedő kamatok miatt.

Ha már a kamatokról beszélünk, a több hitelkártya vásárlásának másik előnye, hogy a különböző kártyák kamatai nagyon eltérőek lehetnek. Ha sok pénzt tervez felvenni, a legjobb, ha olyan hitelkártyát keres, amelynek a lehető legalacsonyabb a kamatlába.

Azonban még akkor is, ha már rendelkezik hitelkártyával, és jelenleg sok pénzzel tartozik rajta, nagyon bölcs döntés lenne kifejezetten egy másik, alacsonyabb kamatozású hitelkártyát keresni. Meg fog lepődni, hogy mennyi pénzt tud havonta megtakarítani, ha egyszerűen konszolidálja hitelkártya-tartozását egy alacsonyabb kamatozású hitelkártyára. Alapvetően az új hitelkártyával fogja kifizetni a hitelkártyáján fennálló tartozását. Így a régi, magas kamatozású hitelkártyájának egyenlege nulla lesz, és az új hitelkártya sokkal alacsonyabb havi befizetéseket igényel, hogy ugyanazt az adósságot fizesse ki, mint amennyivel már rendelkezett.

A legnagyobb fegyver, ami az Ön oldalán van, a tudás, és ezt a vásárlással szerezheti meg. Amint megfelelő információkkal felfegyverkezik, képes lesz kiválasztani a legjobb hitelkártyát, amely gazdagítja az életét.

ADVERTISEMENT

You May Also Like