Aceste carduri de credit au cele mai bune recompense și avantaje

Pentru mulți oameni, obținerea unui card de credit poate fi un pic descurajantă. Numărul mare de opțiuni existente poate fi derutant și toate acestea au avantaje și recompense diferite. Contrar credinței populare, nu toate cardurile de credit sunt la fel și este în interesul dumneavoastră să vă faceți temele și să vă cercetați toate opțiunile înainte de a alege unul.

Ar fi în avantajul dvs. să cunoașteți toate aspectele legate de diferitele posibilități. Cu toate aceste opțiuni, va exista cu siguranță una care să fie alegerea perfectă pentru orice situație. Trebuie să știți ce căutați și să știți cum să căutați online.

Dacă doriți să solicitați un card de credit, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți în prealabil.

1. Înțelegeți diferitele tipuri de avantaje

Selectarea unui card de credit în funcție de avantaje nu este la fel de simplă ca și cum ai opta pentru cea mai mare valoare. De fapt, toate diferitele beneficii nu sunt cu adevărat direct comparabile între ele. Există atât de multe tipuri diferite încât trebuie să le selectați în funcție de ceea ce pot face pentru dumneavoastră.

Mai important, tipul de card pe care îl alegeți va defini, de asemenea, modul în care veți ajunge să îl utilizați. De aceea, cunoașterea diferitelor tipuri este atât de valoroasă înainte de a vă decide să solicitați un credit.

Mai jos este o listă de avantaje și ce înseamnă acestea:

◉ Transfer de sold – Aceasta înseamnă să iei soldul de pe un card mai vechi și să îl pui pe noul tău card. Dacă noul card are rate mai mici, puteți economisi o mulțime de bani pe dobânzi.
◉ Banii înapoi – Unul dintre cele mai simple avantaje, acestea vă oferă un procent de bani înapoi pentru anumite achiziții.
◉ Recompense pentru benzină – Asemănătoare cu recompensele de returnare de numerar și, eventual, vă aduc mai multă valoare, dar pot fi folosite doar pentru a plăti benzina.
◉ Recompense pentru magazine – Unii comercianți cu amănuntul au propriile lor carduri de credit și vă vor oferi oferte sau puncte dacă îl utilizați în magazinul lor.
◉ Carduri securizate – Principalul beneficiu al cardurilor securizate este că puteți aplica pentru ele cu un credit slab sau fără credit, deoarece acestea necesită un depozit în numerar ca garanție.
◉ Carduri pentru studenți – Aceste carduri sunt concepute special pentru studenți, astfel încât aceștia să poată începe să își construiască singuri un credit.
◉ Recompense de călătorie – Utilizarea cardului vă va rambursa beneficii legate de călătorie, cum ar fi mile sau chiar camere de hotel.
◉ Carduri negarantate – Opusul cardurilor garantate, acestea nu necesită garanții. Ca atare, acestea sunt cele mai populare pentru care se aplică.

Studierea listei de mai sus vă va ajuta să restrângeți ce tip de card este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Dacă nu călătoriți foarte mult, asta înseamnă, evident, că recompensele de călătorie nu v-ar avantaja atât de mult. În schimb, căutați să aplicați la companiile care oferă tipul de recompense care s-ar potrivi cel mai bine stilului dumneavoastră de viață.

2. Nu veți avea la fel de multe opțiuni pentru primul dvs. card de credit

Unul dintre adevărurile dure care trebuie scos din discuție este că nu vei avea la fel de multe opțiuni dacă acesta este primul tău card de credit. Același lucru este valabil și pentru persoanele care au un istoric de credit foarte scurt sau limitat. Vor exista în continuare carduri, dar trebuie doar să fiți conștienți de acest fapt.

Din cauza modului în care este conceput sistemul de creditare, cei care solicită pentru prima dată un credit nu au prea multe pârghii de lucru. Acest lucru are ca rezultat faptul că nu pot aplica pentru cele mai bune carduri de credit sau pentru cele cu multe recompense. Este posibil să nu puteți obține lucruri precum bonusuri de înscriere sau recompense avansate pentru companiile aeriene.

Motivul pentru acest lucru este că aceste tipuri de beneficii sunt făcute pentru a atrage persoanele cu un credit bun. Având în vedere că există atât de multe companii de credit diferite, avantajele sunt folosite pentru a încerca să atragă cei mai buni clienți.

Ținând cont de acest lucru, este posibil să trebuiască să aplicați la una dintre companiile mai puțin cunoscute. De asemenea, aruncați o privire la cardurile care sunt special pentru studenți sau pentru cei care nu au istoric de credit. O altă opțiune este să vă interesați de precalificarea pentru anumite carduri. Acest lucru ar economisi cu siguranță mult timp în comparație cu a aplica orbește și a fi respins.

3. Cunoașteți cum va afecta un card scorul de credit

Modul în care un card de credit vă poate schimba scorul de credit este puțin mai complicat decât ar putea crede majoritatea. Acest lucru este important, deoarece a avea un scor de credit bun poate afecta totul, de la ratele de asigurare auto până la achizițiile de telefoane mobile.

În momentul în care solicitați un card de credit, scorul dvs. de credit se va schimba. De fiecare dată când faceți acest lucru, informația respectivă este adăugată la istoricul dvs. de credit. Nu numai atât, dar va rămâne acolo timp de doi ani și, de asemenea, vă va afecta scorul timp de până la șase luni. Ați putea crede că faptul că ați fost refuzat pentru un card ar anula acest fapt, dar nu este adevărat.

Invers, aplicarea și obținerea aprobării pentru o linie de credit poate fi un impuls uriaș pentru scorul dvs. de credit. Ori de câte ori vi se oferă oportunitatea de a utiliza și apoi de a rambursa creditul vă va îmbunătăți istoricul general. Faptul că vă achitați întotdeauna cardul la timp și nu întârziați indică creditorilor că sunteți de încredere. De asemenea, istoricul plăților reprezintă o bună parte din scorul FICO, așa că este important să vă mențineți un istoric bun. În cele din urmă, faptul de a avea mai multe credite disponibile este benefic pentru scorul dumneavoastră total.

De aceea, trebuie să știți cum cardurile de credit vă pot schimba scorul de credit. Trebuie să vă amintiți că până și solicitarea unui card va avea un impact asupra scorului dumneavoastră. Odată ce obțineți cardul, utilizarea lui în mod responsabil poate fi un mare avantaj pentru viitorul dvs. financiar.

4. Studiați ratele dobânzilor și comisioanele înainte de a alege un card

Deși cardurile vă pot oferi multă libertate și flexibilitate financiară, ratele ridicate ale dobânzii pot fi la fel de problematice. Faptul de a avea rate mai mari se poate aduna în mod neașteptat și poate fi diferența dintre câteva zeci de dolari și câteva sute. Comisioanele anuale vor adăuga și mai multe costuri în plus.

Pentru a elimina acest tip de surpriză, studiați ratele dobânzilor și comisioanele înainte de a solicita un card. Aceste informații sunt întotdeauna disponibile, atâta timp cât știți unde să le căutați. Nu este un lucru pe care companiile au voie să vi-l ascundă.

De fapt, legea le cere să aibă toate aceste informații la dispoziția solicitanților. De asemenea, acestea trebuie să fie disponibile înainte ca cineva să solicite un card. De cele mai multe ori, veți putea găsi aceste numere pe cererea în sine.

Atunci când completați o cerere, fiți atenți la linkuri sau fraze precum “rate și comisioane” sau “prețuri și condiții”. De multe ori, ratele vor fi, de asemenea, prezentate într-o casetă sau într-un tabel. Costul deținerii unui card poate fi calculat prin aflarea TAE, a comisioanelor anuale și a taxelor de întârziere dacă uitați să vă plătiți factura la timp. Asta nu înseamnă că sunteți genul de persoană care ar uita să plătească o factură, dar planificarea pentru orice scenariu este întotdeauna un lucru bun.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este să solicitați un card pe care nu vi-l puteți permite. Dacă toate comisioanele și ratele par să fie o problemă pentru tine, continuă să cauți un alt card.

5. Căutați întotdeauna toate opțiunile și comparați-le

Pe lângă cunoașterea tuturor opțiunilor, trebuie neapărat să le comparați între ele. Acest lucru vă va ajuta să reduceți multitudinea de companii de credit la câteva selectate.

Diferitele carduri de credit sunt atât de diferite încât analizându-le una lângă alta este singura modalitate de a determina care este cea mai bună pentru dumneavoastră. Care are avantajele care ar avea un impact direct asupra vieții dumneavoastră? Care are cele mai multe beneficii în raport cu valoarea comisioanelor pe care le veți plăti? Toate acestea sunt informații pe care le puteți aduna înainte de a aplica, iar apoi să vă dați seama dacă vi se potrivește.

Găsirea unui card de credit grozav este doar vârful icebergului. Odată ce ați făcut toate cercetările pentru a găsi cel mai bun card de credit pentru nevoile dumneavoastră, următorul pas ar fi să începeți să vă gândiți la mai multe carduri de credit. După cum am menționat mai devreme, diferite carduri de credit oferă recompense diferite, așa că, dacă puteți solicita și fi aprobat pentru mai multe carduri, va fi mult mai benefic decât să aveți doar unul singur.

De exemplu, să spunem că aveți un card care oferă bani înapoi, dar numai atunci când faceți o achiziție la un supermarket. Dacă cumpărați un bilet de avion cu acel card de credit, este posibil să nu obțineți niciun beneficiu. Acum, luați în considerare cazul în care aveți două carduri de credit: unul care vă oferă o mulțime de bani înapoi atunci când faceți cumpărături la magazinul alimentar, iar celălalt care vă oferă mile gratuite atunci când cumpărați bilete de avion. Dacă folosiți ambele carduri de credit pentru a cumpăra articole, puteți obține recompense duble și, în unele cazuri, chiar mai multe.

Un alt exemplu bun al beneficiilor cardurilor multiple este atunci când un card de credit oferă un fel de bonus de înscriere. Există multe companii de carduri de credit care încearcă să atragă noi clienți să se înscrie, oferind fie bani gratis dacă cheltuiți suma minimă într-o anumită perioadă de timp, fie puncte triple înapoi la cumpărăturile din primul an. Aceste promoții sunt bune de căutat, deoarece nu există nicio obligație de a continua să folosiți cardul de credit după ce ați fost aprobat și perioada promoțională s-a încheiat. Așadar, dacă puteți aplica și primi 2.000 de dolari pentru trei luni de utilizare pentru a cumpăra ceea ce ați cumpăra oricum în mod normal, merită să vă înscrieți pentru acel card.

Există chiar oameni care au creat foi de calcul cu cardurile de credit și recompensele lor. Ei știu exact cât trebuie să cheltuiască pentru a obține beneficiile maxime oferite pentru cardul respectiv. Există mai multe persoane care au călătorit în jurul lumii pe gratis pentru că au reușit să își planifice cheltuielile cu înțelepciune pentru a primi astfel mile și puncte de la zeci de carduri de credit.

Bineînțeles, pentru a putea gestiona mai mult de câteva carduri de credit, trebuie să vă organizați. Ultimul lucru pe care doriți să se întâmple este să uitați că aveți datorii la unul dintre ele și să ajungeți să datorați o mulțime de bani din cauza ratelor dobânzii care se tot adună.

Apropo de dobânzi, un alt beneficiu al căutării mai multor carduri de credit este că diferite carduri pot avea rate ale dobânzii foarte diferite. Dacă intenționați să împrumutați mulți bani, cel mai bine este să căutați un card de credit cu cea mai mică rată a dobânzii posibilă.

Cu toate acestea, chiar dacă aveți deja un card de credit și datorați în prezent o mulțime de bani pe acesta, ar fi o decizie foarte înțeleaptă să căutați în mod special un alt card de credit cu o rată a dobânzii mai mică. Veți fi uimit de câți bani puteți economisi în fiecare lună prin simpla consolidare a datoriilor de pe cardul de credit pe un card de credit cu o rată a dobânzii mai mică. Practic, veți achita banii pe care îi datorați pe cardul de credit cu noul card de credit. În acest fel, soldul de pe vechiul card de credit cu o rată a dobânzii ridicată va fi zero, iar noul card de credit va necesita plăți lunare mult mai mici pentru a achita aceeași sumă de datorii pe care o aveați deja.

Cea mai mare armă pe care o aveți de partea dumneavoastră este cunoașterea, iar aceasta se dobândește prin intermediul cumpărăturilor. Odată ce sunteți înarmat cu informațiile adecvate, veți putea selecta cel mai bun card de credit pentru a vă îmbogăți viața.

ADVERTISEMENT

You May Also Like